Sydbank skruer op for robotterne

Robotic Process Automation (RPA) er allerede en stor del af hverdagen i Sydbank, og robotterne hjælper til i flere af bankens afdelinger. Det er meningen, at RPA skal fylde endnu mere. Derfor har Sydbank valgt at uddanne mere end 120 medarbejdere i, hvordan teknologien fungerer.

En del af den uddannelse er varetaget af NORDIC RPA i samarbejde med Teknologisk Institut, hvor deltagerne får syn for sagen.

"Vi ser ind i en fremtid, hvor robotter fylder mere og mere. Det er derfor helt essentielt, at flere af vores medarbejdere får forståelse for, hvad robotter kan, og hvordan de kan hjælpe os endnu mere," siger Lasse Planitzer, Chief Product Owner i Sydbank. 

Sydbank havde det første hold til RPA-kursus i juni 2021, og det har kun givet virksomheden mere blod på tanden. I første omgang er det de ansatte i Sydbanks Operations afdeling, som bliver tilbudt uddannelse. De behandler til dagligt sager for bankens kunder. Her skal de yde den bedste service for kunderne, og det er blevet nemmere med RPA.

"På relativ kort tid har vi set på sagerne, at vi kan håndtere mange flere sager med de samme antal medarbejdere samtidigt med, at vi også har overskud til andre ting. Vi har overskud til også at holde øje med, hvordan robotterne bedre kan hjælpe os, og det har vi alle fået en bedre forståelse for efter RPA-kurset," siger Lasse Planitzer, Chief Product Owner i Sydbank.

Viden om RPA vokser

Medarbejderne kommer tilbage fra kurset med viden om, hvordan en robot vil kunne hjælpe dem. Det kan Lene Høy nikke genkende til, som til dagligt arbejder i Sydbanks Operations afdeling. For hende er det tydeligt at mærke, hvordan hun har fået RPA ind under huden efter to dages undervisning af NORDIC RPA / Teknologisk Institut.

"Vi har fået masser af ideer til, hvordan vi kan arbejde videre med RPA i vores team. Det hele er blevet præsenteret for os fra start til slut, og vi har selv haft fingrene i maskinrummet og lært præcis, hvad robotterne kan."

- Lene Høy, kundesupporter i PensionsService hos Sydbank.

 

person

I Sydbank har de allerede mere end 60 robotter tilknyttet, og det antal skal vokse. Det er derfor afgørende, at de bliver ved med at finde nye steder, hvor robotterne kan hjælpe til. 

De nye ideer vil blive ført videre til bankens RPA-udviklere, og det vil give grobund for endnu mere automatisering af gentagne opgaver. 

"Samarbejdet mellem vores udviklere og dem, der sidder med opgaverne, er guld værd. Det giver os de bedste forudsætninger for at komme ind og lave forbedringer og optimering af det nuværende arbejde," siger Lasse Planitzer, Chief Product Owner i Sydbank. 

Teknologisk Institut har sørget for, at alle de praktiske brikker er faldet på plads. På kurset har der været færdigprintede øvelser, hæfter og god forplejning til alle kursister. Deltagere og underviserne fra NORDIC RPA har dermed kunne fokusere fuldt ud på kompetenceopbygningen.