RPA hjælper til på tværs af værdikæden i Svendborg Brakes

Svendborg Brakes er verdens førende, når det gælder produktion af intelligente bremseløsninger til vindmøller i mineindustrien, kraner og andre større maskiner. De begyndte deres RPA-rejse for under et år siden efter ønske om optimering af virksomhedens digitale processer.

"Vi havde mange overvejelser om, hvordan vi kunne få mere ud af vores gamle ERP-system. Mange af vores processer var manuelle, og det ville vi gøre noget ved. Løsningen blev RPA," siger Kenneth Fog Nielsen, finansdirektør i Svendborg Brakes.

Resultaterne kan ses på tværs af virksomhedens værdikæde, hvor teknologien allerede hjælper til med salg, indkøb og økonomi.

Robotten klarer det manuelle 

Finn Fløjborg sidder i indkøbsafdelingen, hvor han sammen med sine kolleger tidligere skulle bruge flere timer om ugen for at holde styr på, hvilke ordrer leverandørerne havde kvitteret for.

"Før gik vi manuelt ind og ledte efter ordrer, som ikke var blevet bekræftet til os. Det gør robotten nu. Hvis robotten kan se, at vi ikke har fået en ordrebekræftelse, så sender den automatisk en e-mail til leverandøren, " siger Finn Fløjborg, indkøbschef i Svendborg Brakes.

Dét at robotterne overtager de trivielle, manuelle processer gør, at medarbejderne i dag har tid til mere værdiskabende og meningsfulde opgaver.

 

Case

 

Kontinuerligt flow for hele værdikæden

Det er blot et eksempel på, hvordan RPA sikrer et kontinuerligt flow for hele værdikæden. I tilfælde af, at leverandøren af den eller anden grund ikke reagerer på de tilsendte e-mails, så tager Finn eller en af kollegerne over og ringer for at høre til status på ordren.

"Nu har vi stadig sikkerhed for, at vi får de varer, vi har bestilt, men vi skal næsten ikke bruge tid på det længere. Det hjælper os, det hjælper leverandørerne og det hjælper vores kunder. For når vi ved, hvilke varer vi har hjemme, så ved vi også, hvad vi kan sælge til kunderne," siger Finn Fløjborg.

Det er et eksempel fra den nye hverdag i Svendborg Brakes, og helt overordnet har det nye bekendtskab skabt positive forandringer.

"Vi har selvfølgelig sparet tid på vores processer, men jeg kan også se, at vores medarbejdere har mere tid til de opgaver, som skaber værdi for virksomheden og dem selv," siger Kenneth Fog Nielsen.

 

 

Skalering

Den indledende succes har givet mod på mere RPA. Det er derfor også vigtigt for Svendborg Brakes, at teknologien bliver skaleret i virksomheden.


"Vi har sammen med NORDIC RPA arbejdet hårdt for, at RPA skulle være en succes i Svendborg Brakes. Vi har støbt et stærkt fundament og bygget de første 10 processer, som tillader, at vi bygger ovenpå med flere processer. Det har taget lidt tid, men nu er vi klar til skaleringen og kan allerede høste frugterne fra de første 10 processer," siger Kenneth Fog Nielsen.

Det er planen, at RPA kommer ud i flere dele af virksomheden og det skal samtidigt fylde mere i de afdelinger, hvor robotterne allerede bidrager til hverdagen.

"Vi ved allerede i ledelsen, at der er mange flere projekter, vi vil i mål med. Det kræver, at vi får udviklet flere robotter, og det er vores mål, at vi hver måned skal have udviklet mellem en og to robotter til virksomheden," siger Kenneth Fog Nielsen.

Billede

For at sikre skaleringen er det vigtigt for Svendborg Brakes at forankre RPA-initiativet i organisationen. Dels ved uddannelse af medarbejdere og dels ved hjælp fra en partner i Nordic RPA, som hjælper med at få projektet hurtigt ud over rampen.

Skal I også have succes med RPA? 

Book et uforpligtende møde med os, så hjælper vi dig i gang eller videre på din RPA rejse.

Du kan også læse vores blogindlæg, den gyldne vej til succes med softwarerobotter, og blive klogere på, hvad det kræver at få succes med RPA-teknologien.