RPA skal hjælpe alle ALBOAs medarbejdere 

ALBOA er en almen boligorganisation, der varetager administrationen af 80 boligafdelinger, i Aarhus og nær omegn, med 150 ansatte fordelt på administration og drift. De vil alle i nogen form kunne se frem til at få en softwarerobot som kollega. Robot-kollegaerne er allerede blevet et hit i to af administrationens afdelinger, men ALBOA har ambitioner om, at robotterne skal indgå i opgaveløsning i hele administrationen.  

Robotternes indtog hos ALBOA skal nemlig ses som et supplement til medarbejdere – ikke en konkurrent.  

"Det er ikke fordi, at softwarerobotterne kommer til at tage jobs fra vores medarbejdere, de kommer derimod til at gøre livet lettere for os alle sammen. Det er nye kollegaer, som er kommet for at hjælpe til i alle dele af vores administration. Vi er allerede godt i gang med udlejning og økonomi, men vi har også planer om, at det skal blive en hjælp i driftsafdelingen, byggeafdelingen og sekretariatet", siger Peter Hebroe, direktør i ALBOA.

Alboa RPA løsning

Frihed til nytænkning og bedre service 

I økonomiafdelingen har de nydt godt af at få en ny robot-kollega ind. 

Den nye kollega sørger nemlig for, at boligforeningen sparer tid på regnskabsarbejde hver gang de afstemmer – det betyder også, at der nu afstemmes oftere end tidligere, hvor der blev foretaget afstemninger hver anden uge.  

"Det har klart forbedret servicen, og det kommer til at betyde, at vi har mere tid til nytænkning i vores arbejde. Alt det ’kedelige arbejde’ forsvinder, og så sjovt er det heller ikke at flytte linjer rundt i Excel", siger Cindie Bang-Hansen, leder af økonomiafdelingen hos ALBOA .

 

For ALBOA har det bestemt også været intentionen med implementeringen af RPA:

"Ofte fylder driften af rutineopgaver forholdsvist meget i en arbejdsdag, og det fjerner overskuddet til at tænke i nye baner og arbejde på tværs i organisationen. Vi skal sørge for, at vores personale har opgaver, der svarer til deres kompetencer, og som giver dem tid og mulighed for at udvikle sig selv og organisationen. Med softwarerobotterne frigiver vi ressourcer til opgaver, der kræver faglige og menneskelige kompetencer. Det skal der være tid til, så serviceniveauet forbliver højt og beboerne får den bedste service", siger Peter Hebroe, direktør i ALBOA.

 

Automatisering af arbejdspladsen 

Begejstringen i økonomiafdelingen står ikke alene. ALBOA’s RPA-eventyr er ikke slut. Der er bud efter flere robotter. Elimineringen af de første kedelige opgaver var en øjenåbner for de mange andre, der ligesom Cindie Bang-Hansen sidder med tidskrævende rutineprægede opgaver. 

Som projektleder på virksomhedens RPA-projekt, har Heidi Qvortrup fået henvendelser fra flere medarbejdere, som håber på at få en robot-kollega.  

"Det er klart, at lige så snart robotterne kommer ud i afdelingerne, og flere får set, hvad de kan, så begynder folk at tænke ’måske skal robotten også hjælpe med det her’. Og det er klart, at der skal ske endnu mere", siger Heidi Qvortrup, digitaliserings konsulent i ALBOA.

RPA var det næste naturlige skridt på vores digitaliseringsrejse, og det skridt har vi været meget tilfredse med at tage. Vi kan allerede se potentialet for videre skalering og bruger derfor tid på at kortlægge, hvor og hvordan vi ellers kan få robotterne i spil.

Peter Hebroe


Direktør, ALBOA

Alboa RPA løsning

Alboa RPA løsning

 

ALBOAs vej til RPA-succes 

Christian Birch Mølgaard har været Nordic RPAs mand på opgaven, og for ham har særligt én ting været afgørende for, at ALBOA er lykkedes med implementeringen af RPA. 

"En del af ALBOAs tidlige succes med RPA kan tilskrives, at de har dedikeret sig til projektet og prioriteret at have én person til at være bindeleddet mellem os og dem, som udfører processerne manuelt - og mellem os og deres IT-afdeling. Mange gange så undervurderes den tid som forretningen skal ligge i en succesfuld opstart af et RPA-forløb", siger Christian Birch Mølgaard, Senior RPA Consultant Manager hos Nordic RPA.